Commercieel elektricien Journeyman

Commerciële elektriciens werken aan bedrijfsgerelateerde elektrische systemen die winkels, kantoorgebouwen en soortgelijke voorzieningen aandrijven. De baan van de commerciële elektricien is een specialiteit, samen met industriële, residentiële en elektriciteitsleidingen. Alle elektriciens leren dezelfde basisvaardigheden. Tegelijkertijd is de opleiding tot commercieel elektricien beroepsspecifiek en vereist het vier tot vijf jaar voorbereiding als leerling. De bezetting groeit als reactie op economische groei en veranderende technologie. Als u geïnteresseerd bent in technologie en een praktische bezigheid, zult u misschien merken dat commercieel elektricien een ideale keuze is.

Commerciële elektricien functiebeschrijving

 
Een commerciële elektricien installeert of onderhoudt de bedrading, besturingssystemen en elektrische apparaten in commerciële structuren zoals restaurants, kantoren en winkels. Ze begeleidt en traint ook helpers en ad-leerlingen. Doorgaans beginnen commerciële elektriciens een project door blauwdrukken en technische documenten te onderzoeken. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het volgen van bouwvoorschriften en veiligheidsregels.

De commerciële elektricien inspecteert nieuwe en bestaande faciliteiten en gebruikt testapparatuur om defecten te diagnosticeren en problemen te identificeren. Soms bespreekt een commerciële elektricien het werk met klanten om hun behoeften te bepalen. Ze gebruikt zowel hand- als elektrisch gereedschap zoals schroevendraaiers, draadscharen, zagen en ladders voor het repareren, vervangen en installeren van bedrading en apparatuur.

Commerciële elektricien werkomgeving

Sommige elektriciens werken op één locatie, maar velen moeten naar verschillende werklocaties reizen. Ongeveer 65 procent werk is voor bedrading installatie aannemers of elektrische aannemers. Nog eens 8 procent is in dienst van fabrikanten. Regeringen huren 4 procent in, terwijl 2 procent werk vindt via diensten voor arbeidsvoorziening. Ongeveer 8 procent van de elektriciens is zelfstandige.

werkomgeving

Werken als commercieel elektricien kan veeleisend zijn. Sommige taken moeten buitenshuis of in kleine ruimtes worden uitgevoerd. Staan en knielen zijn vaak nodig, evenals het heffen van zware lasten. Elektriciens moeten mogelijk beschermende kleding en een veiligheidsbril dragen om het risico op vallen, schokken en brandwonden te verminderen. Hoewel veel reguliere kantooruren werken, kunnen evenementen zoals noodoproepen of strakke bouwschema’s avond- of weekendwerk noodzakelijk maken.

Commerciële elektricien opleiding en vergunningen

Commerciële elektriciens hebben zowel klassikale training als werkervaring nodig, meestal via een leertijd. Sommigen gaan naar een elektricienschool op een technische universiteit en ontvangen een tegoed voor een stageprogramma. Om elektricien te worden, moet je een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig hebben. Leerwerkprogramma’s duren vier tot vijf jaar, waarin je 2000 uur werkt en elk jaar 144 uur les volgt.

Vakbonden en aannemersverenigingen sponsoren stageprogramma’s voor elektriciens. Leerlingen leren hulpmiddelen te gebruiken en verschillende taken tijdens het werk uit te voeren. In de klas bestuderen ze blauwdruk lezen, elektrische voorschriften, elektrische theorie, evenals eerste hulp en veiligheidsprocedures. Aan het einde van de stageperiode wordt een aspirant-elektricien beschouwd als een elektricien op het gebied van reizen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *